Arkisto
Ollaankohan me kaikki tarkkailussa ja kaikki
              menomme rekisteröidään bittiavaruuteen.

Sinuakin vakoillaan - etkö tiedä sitä?

Kaikki alkoi yllättävän kohteliaasti kysymyksellä "Eskil haluatko vastata muutamaan kysymykseen koskien asuinaluettasi?" Vastattuani robotti jälleen etunimeäni käyttäen tiedusteli onko ok, jos näytän missä olet käynyt.Googlen yhteenveto päivän reiteistä

Näytän missä olet ollut.

Tietenkin haluan nähdä mitä tietoa liikkumisestani on talletettu. Ruudulle avautui kuluvan vuoden alusta jokaisena päivänä liikkumiseni ja mihin kauppaan tai puistoon olin pistäytynyt. Kyseisen päivän osalta Google kertoi käynnistä rautakauppa Practiassa ja Salessa ja näinhän se oli.

Onko tästä haittaa tai hyötyä seurattavalle?

Kovin suurta vaaraa en usko tästä tiedonkeruusta tavalliselle tallaajalle olevan, oikeastaan on vain hauskaa nähdä millaista päätöntä ristiin rastiin liikkumista on harrastanut.
Puhelimen näytöllä näkyy myös kuljettu matka ja nopeus, sekä käytetty aika, joka tällä kertaa on ilmeisesti keskustassa käynnistä.

Mistä tällaisen saa?

Itselleni palvelua tarjottiin yllättäen ja pyytämättä. Yhtäkään sellaista appia ei ole asennettu, jossa olisi tämä ominaisuus. Googlen kanssa olen tekimisissä G-Mailin ja Webmasters-toolin kautta, joita käytän ja sivustollani on myös Googlelta saatu yksilöllinen koodi tunnistautumista varten.


Kommentit

 • avatar
  :

  Ole ensimmäinen kirjoittaja...

Napsauta tästä ja kirjoita kommentti

Kommentointi edellyttää sähköpostiohjelmaa, joka avautuu klikatessa. Älä muuta aihekenttää, muuten sana on vapaa.

%%StoreFooter%%