Yksisilmäinen mummo lähetti etanapostia!

Ja suitsutti hyvistä hetkistä ja olen mummon kanssa samaa mieltä. Varmaan mummo ajattelee parastani ja säästävänsä vaivaani ja rahojani viestien lähettämisessä. Lähetän kuitenkin viestini robotin välityksellä massapostituksena ja kustannukset ovat 6 senttiä viestiltä.
Ja oli vimppa viestini suunnitellussa kolmen viestin sarjasta ja nuo kysymykset kuuluikin sarjan viimeiseksi.

Kiitos hauskasti kirjoitetusta asiakaspalautteesta!

Sain myös toisen viestin.
Asiakas kirjoitti

"Hei Eskil Fagerlund, Tilasin liikkeestäsi Ray Ban -merkkiset kehykset linsseineen noin kolme vuotta sitten. Nyt olen kuitenkin hämmentynyt ja erittäin pettynyt kehysten laatuun, sillä muovikehys on normaalikäytössä kulunut ja haalistunut lähes käyttökelvottomaan kuntoon. Laitan Sinulle liitteeksi muutaman kuvan silmälaseista."

Kuvista näkee kyseessä olevan tavanomaista kovemmasta kulumisesta ja lasit ovat olleet käytössä kuukausi vaille neljä vuotta. Asiakas ei esitä mitään vaatimuksia kirjeessään ja ehkä hän haluaa kuulla minun ajatukset asiasta.

Vastasin hänelle:
"Olet kuitenkin saanut ne käyttöösi 19.04.2013. Ray-Ban on erittäin laadukas merkki ja 30 vuoden aikana myydessäni niitä, ei ongelmia ole esiintynyt.
Mitään takuuta ei kuitenkaan voi käyttää näin vanhoihin laseihin, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää hankkia uusi kehys linsseille, mikäli linssit ovat vielä käyttökelpoiset.
Tietojeni mukaan kuluttajaviranomaisen kanta silmälasien käyttöikään on kolme vuotta ja mikäli ne korvattaisiin tulisi huomioida saamasi hyöty lähes neljän vuoden osalta.
"


Kommentit

  • avatar
    :

    Ole ensimmäinen kirjoittaja...

Napsauta tästä ja kirjoita kommentti

Kommentointi edellyttää sähköpostiohjelmaa, joka avautuu
klikatessa. Älä muuta aihekenttää, muuten sana on vapaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietää tarjouksista, uusista tuotteista ja tapahtumista ensimmäisenä.

%%StoreFooter%%