Näin pääsi käymään, että minusta tuli optikko.

Niin siinä vaan pääsi käymään, että meikäläisestä tuli kuin tulikin optikko ja vielä kuninkaallisella kuulutuksella vuonna 1980. Olen pitänyt ja pidän edelleen työstäni ja onnistuneet asiakastapaamiset ovat tämän työn ehdoton suola.

merimies laivalla

"Mikäli lähtevät merille, ammun pojat!"

Yllä olevan uhkauksen kuulin isäni kuiskaavan äidilleni, kirotessaan kohtaloaan merimiehenä. Kumpikin poika lähti merille, eikä kumpaakaan ammuttu. Isäukko vei minut Myllyyn ja pyysi pistämään minut töihin johonkin laivaan ja ei aikaakaan kun ilmoitettiin varastokallen paikasta s/s Svea Jarlissa. Muutama viikko viinakärryjen kimpussa ja sitten bongattiin ruokasaliin ottamaan vastaan pöytävarauksia. Sieltä imuroitiin melkein välittömästi laivan yökerhoon tarjoilemaan trinksuja ja välillä niitä sekoittelemaan ja minä olin vasta 17 vuotias.

Olin kuitenkin päättänyt jo 13 vuotiaana ryhtyä optikoksi saatuani ekat silmälasit, jotka olivat mielestäni pirun rumat. Seuraavat lasini myyn itse itselleni ja näin kävikin. Otin loparit laivasta ja sain harjoittelupaikan Christian Nisseniltä vuonna 1970.

Hain kaksi kertaa koulutukseen Suomessa, mutta en heille kelvannut joten katseeni kääntyi Ruotsiin ja sinne pääsin toisella yrittämisellä. Ruotsalaiset palkitsivat yritteliäisyyteni antamalla armon käydä ennen oikeutta ja täytettyäni 63, he muistavat minua lähettämällä minulle 1200€ vuosittain.
Kuka väittää, ettei ruotsalaiset ole reiluja?"Mylly" oli merimiesten työnvälitystoimisto.


Kommentit

  • avatar
    :

    Ole ensimmäinen kirjoittaja...

Napsauta tästä ja kirjoita kommentti Kommentointi edellyttää sähköpostiohjelmaa, joka avautuu klikatessa. älä muuta aihekenttää, muuten sana on vapaa.