Paikoillanne, valmiit, hep! Kello käy!

Näöntutkimus ja lasimääräys vartissa?

Aika on rahaa ja näöntarkastukseen tulevalta edellytetään lyhyitä napakkaita vastauksia, muuten urakka kusee. Tällainen kulttuuri on valitettavasti pesiytynyt joidenkin liikkeiden toimintaan. Muutama vuosi sitten olin alueen yhteisessä tapaamisessa muiden optikoiden kanssa. Eräs tällaisessa vartin talossa työtään tekevä kertoi tästä vaatimuksesta ja hänen mukaansa joutuu pomon puhutteluun ellei aikataulussa pysytä.
Tästä samasta asiasta uutisoi myös YLE aiemmin. Lue se tästä

Käytännössä näönmäärityksetä voimakkuuksineen selviää vartissa, jos henkilö on nuori likinäköinen. Tällöinkin on hiukan pistettävä mutkia suoraksi, mutta muissa tapauksissa on kiidettävä kuin moottoritiellä tuhatta ja sataa ja riskit ovat melkoiset.


etanakin liikkuu pikku hiljaa
Aikaa säästyy kun seistään näöntarkastuksessa.

Ehkä olen hidas, mutta en selviydy vartissa tarkastuksesta. Ennen asiakkaan tuloa tutustun hänen aiempiin tietoihin, mikäli sellaiset on. Tavatessamme käymme ensin läpi hänen kokemuksiaan ja toiveita näöntutkimuksen osalta. Linssivoimakkuuden määrittämisen jälkeen kerron kävijälle tuloksesta ja keskustelemme parhaasta linssiratkaisusta. Aikaa on mennyt kaiken kaikkiaan noin 40 - 50 min.

Varaan jokaista asiakasta kohti pari tuntia, jolloin voimme rauhassa valita myös mahdolliset kehykset.

Kaikki arviot ja kannanotot ovat kirjoittajan omia ajatuksia.
optikko Eskil Fagerlund,

Kommentit

  • avatar
    :

    Ole ensimmäinen kirjoittaja...

Napsauta tästä ja kirjoita kommentti Kommentointi edellyttää sähköpostiohjelmaa, joka avautuu klikatessa. älä muuta aihekenttää, muuten sana on vapaa.