Canon EOS 100D liittäminen tietokoneeseen.

Eos Utility toiminnassa
Kamerasta näkyvät ohjaimet tietokoneen näytöllä

Piti jokin aika sitten ottaa esittelyvideo kotisivuilleni ja vaikka olikin valittavissa kolmesta eri tietsikasta, niin lopputulos ei tuntunut tyydyttävältä. Yhdessä läppärissä oli kirkas kuva, mutta huono ääni, toisesta puuttui mahdollisuus liittää ulkoinen mikrofoni. HP:n All in One pöytäkone tarjosi kaikki vaihtoehdot kuvan ja äänen suhteen, mutta oli kaukana kiitettävästä suorituksesta ja tämä koska se on jo iältään vanhentunutta tekniikkaa.

Muistin eräänä päivänä ostaneeni digikameran, johon en silloin viitsinyt paneutua ja hyllytin sen. Nyt tämä kamera "löytyi" kiitos kaikki tietävän vaimoni. Ainoa melko tärkeä pala oli hävinnyt ajan myötä ja se oli mukana tullut CD, jossa oli EOS Utility ohjelma ja tämä tarvitaan jotta kameran toimintojen ohjaaminen onnistuu myös tietsikan kautta.


AV-kaapeli
Kamera kytketty tietsikkaan AV-kaapelilla. Teknikmagasinet, maksoi muutaman euron

Kaukosäädin
Kaukolaukaisin Rajala Shop, maksoi jotain alle 50€. Mikäli lukee "For Canon" on ilmeisesti. kopio

 

Puuttuvan cd:n metsästys.

Onko joku ladannut puuttuvan cd:n internettiin? Sitä aloin metsästämään ja löysin tämän. Ei kuitenkaan toiminut minulla, eikä muutamilla muillakaan. Euroopan Canon tarjosi vain päivitystä, mutta edelleen piti itsellä olla se pirun cd, jossa alkuperäinen ohjelma on.

Koko etsintä tuntui umpikujaan joutumiselta, kunnes Canonin USA:n "self help desk" antoi vinkin, että ratkaisu saattaapi löytyä näillä hakusanoilla! Malesian Canon mahdollisti tilanteen korjaamisen ja vielä päivitetyn version kun käyttiksenä on Windows 10. Ei muuta kuin kameran pohjasta sarjanumero ruutuun ja juuri oikea versio omalle kameralle alkoi latautumaan koneelle. Kiitos Aasia!

Seuraavaksi pitää keksiä jotain kuvattavaa.

Kaikki arviot ja kannanotot ovat kirjoittajan omia ajatuksia.
optikko Eskil Fagerlund,

Kommentit

  • avatar
    :

    Ole ensimmäinen kirjoittaja...

Napsauta tästä ja kirjoita kommentti Kommentointi edellyttää sähköpostiohjelmaa, joka avautuu klikatessa. älä muuta aihekenttää, muuten sana on vapaa.