Nopeutta lisää .mp4 tiedoston lataamiseen.

Saatuani kuvattua videoita siirsin ne muokkaamisen jälkeen omalle palvelimelle. Serverini on nopea, mutta ei striimaava, kuten esimerkiksi Youtube. Pakatussa muodossa Firefoxissa ja Chromessa lataus meni melko nopsaan, mutta Microsoft Edge antoi odotuttaa itseään aivan liian kauan.

Jotain oli keksittävä ja ratkaisu oli .htaccess tiedostoon lisätty koodi, joka pakkaa edelleen videon suoraan selaimelle.

Mikä on .htaccess tiedosto? Se on eka skripti jonka selaimesi lukee tullessaan kättelemään palvelintani. Tällöin palvelimeni kysyy selaimeltasi ottaako se pakattuja tiedostoja vastaan ja yleensä ottaa, jolloin sivujen latautuminen tietsikallesi on huomattavasti nopeampaa. Lisätietoa saat täältä

.htaccess
Ylhäällä on ensin pätkä koodia, joka pakottaa selaimen http-portilta https-portille.

Seuraavassa kohdassa voi kieltää, vaikka sinun IP:n pääsemästä sivuilleni (deny)

Korostettu skripti on viimeksi lisätty .mp4 tiedostojen nopeampaan lataukseen.

Snippetti on alla kopioituna:
AddType video/mp4 .mp4 .m4v AddType video/ogg .ogv .ogg RewriteRule ^(.*)\.ogv - [E=no-gzip:1] RewriteRule ^(.*)\.mp4 - [E=no-gzip:1] RewriteRule ^(.*)\.m4v - [E=no-gzip:1]
Lisää tällaista vastaavaa!


Lopuksi! Tavoite saavutettu ja Microsoft Edge nielaisee videon hotkien.

Kaikki arviot ja kannanotot ovat kirjoittajan omia ajatuksia.
optikko Eskil Fagerlund,

Kommentit

  • avatar
    :

    Ole ensimmäinen kirjoittaja...

Napsauta tästä ja kirjoita kommentti Kommentointi edellyttää sähköpostiohjelmaa, joka avautuu klikatessa. älä muuta aihekenttää, muuten sana on vapaa.